Интер и Ханданович препънаха Рома към титлата

галерия:

снимка: БТА/AP

Рома намали драстично шансовете си за шампионската титла в Серия А, след като тази вечер „вълците“ допуснаха равенство 0:0 при домакинството си на Интер в среща от 26-ия кръг на Калчото.

По този начин Рома остава на 8 точки зад лидераЮвентус, като пред „старата госпожа“ предстои двубой с Милан на „Сан Сиро“ утре вечер. Рома все пак ще бъде и с мач по-малко, имайки предвид отложения двубой с Парма на „Олимпико“.

Интер пък остава на 5-а позиция с вече 41 точки на сметката си, но с четири пункта пасив и мач повече от 4-ия Фиорентина. Верона пък може да изпревари „нерадзурите“ в Топ 5, ако отборът на Николай Михайлов спечели домакинството си на Болоня утре следобед.

Като цяло днешното дерби във Вечния град не предложи много шансове за гол, като през първата част по-добрите възможности бяха в полза на гостите от Интер. Родриго Паласио обаче пропиля отличен шанс, стреляйки в аут от чиста позиция. След почивката Рома бе по-близо до победата, но Самир Ханданович блесна с феноменално спасяване срещу Миралем Пянич.

В 3' Адем Ляич изпълни не лошо пряк-свободен удар пред вратата на Интер, но изстрелът му попадна право в обсега на Самир Ханданович. В 10' отново Ляич счупи кръста на Джонатан, но острото му центриране не достигна до Жервиньо.

4069896

След четвърт час игра гостите претендираха за неотсъдена дузпа в своя полза. Мауро Икарди бе задържан от Бенатия в наказателното поле на Рома, но съдийски сигнал за наказателен удар не последва.

В 20' се стигна и до най-добрата възможност в полза на Интер до момента. Рикардо Алварес центрира в пеналтерията на „джалоросите“, а Родриго Паласио получи възможност да стреля с глава от чиста позиция. Аржентинецът насочи топката, но не успявайки да намери очертанията на вратата.

4069898

Очаквано или не, футболистите на Валтер Мацари продължиха да бъдат по-опасният тим в предни позиции. В 28' топката отново бе центрирана в наказателното поле на Рома, като и този път защитата на „вълците“ увисна. Юто Нагатомо засече кълбото от въздуха, но японецът не бе прецизен в изстрела си.

Домакините отговориха четири минути по-късно, когато попадение на Рома бе правилно отменено поради засада. Раджа Наинголан отклони топката към Матиа Дестро, а след рикошет в гредата и Самир Ханданович, топката се оплете в мрежата на Интер. Попадението на Рома обаче не бе зачетено, тъй като Дестро видимо се намираше в положение на засада.

4069897

През втората част Рома натисна своя съперник, като „вълците“ започнаха да играят по-настървено в офанзивен план. Още в 55' Руди Гарсия извърши и първа промяна в своя състав, а Миралем Пянич зае мястото на Адем Ляич на игралното поле.

В 67' пред Рома се откри страхотна възможност, но Жервиньо бе изпреварен за части от секундата. Котдивоарският нападател бе на път да засече центриране на свой съотборник, но в последния момент Роландо протегна крак и изби топката в корнер. Минута по-късно Раджа Наинголан стреля технично с левия крак, но не намирайки очертанията на вратата.

4069903

В 75' Рома направи най-големия си пропуск от началото на срещата. Раджа Наинголан се измъкна от футболист на Интер и комбинира с Миралем Пянич, а мощният изстрел на босненеца бе отразен впечатляващо от Ханданович. Последва корнер и нов удар на Пянич, но този път сантиметри разделиха халфа от откриване на резултата. Малко след това Наинголан стреля силно от дистанция, но близо покрай страничната греда.

До края на срещата не се случи нищо интересно на „Олимпико“, като изненадващо Интер бе малко по-активният тим в заключителните минути. Морган Де Санктис и Самир Ханданович обаче не бяха затруднени, а двата тима заслужено си поделиха по една точка.