Милан и Рома не се победиха в голово родео

галерия:

снимка: БТА/AP

Отборите на Милан и Рома поделиха точките в едно от дербитата на 16-ия кръг на Серия А, като двата тима завършиха наравно 2:2 на „Стадио Сан Сиро“.

Матиа Дестро откри за „вълците“ в самото начало, но Кристиян Сапата изравни след половин час игра. През втората част Рома отново излезе напред с точно изпълнена дузпа на Кевин Строотман, преди Съли Мунтари да възстанови равенството в 77'. В добавеното време и двата отбора можеха да стигнат до победата, но първо Марио Балотели пропусна за домакините, а Жервиньо не успя да отбележи за столичани.

Така Милан записа седмо равенство от началото на сезона, като „росонерите“ остават в средата на таблицата с актив от 19 точки. Толкова имат още отборите на Парма и Каляри. Рома пък изостава на вече 5 пункта зад лидера Ювентус, като римляните събраха 38 точки срещу 43 за действащия шампион. Трети е Наполи с 35.

Наставникът на домакините Масимилиано Алегри очаквано стартира с Марио Балотели на върха на атаката, докато Рикардо Кака и Рикардо Монтоливо действаха от по-задна позиция. Найджъл Де Йонг, Андреа Поли и Съли Мунтари допълниха средната линия на „росонерите“. Урби Емануелсон, Даниеле Бонера, Кристиян Сапата и Матиа Де Шилио започнаха пред вратаря Кристиян Абиати, който получи контузия и бе заменен от Габриел на почивката.

Капитанът на „вълците“ Франческо Тоти остана на пейката и се появи в игра през втората част, а в негово отсъствие Матиа Дестро, Жервиньо и Адем Ляич започнаха в предни позиции. Майкъл Брадли, Даниеле Де Роси и Кевин Строотман оформиха средния вал на „джалоросите“, докато Майкон, Мехди Бенатия, Леандро Кастан и Додо започнаха пред вратаря Морган Де Санктис.

Дербито на „Сан Сиро“ не стартира никак добре за домакините, които не успяха да навлязат добре в мача. Още в 13' липсата на концентрация изигра лоша шега на Милан, а воденият от Руди Гарсия отбор взе аванс в резултата. Страхотна акция на Рома завърши с точно подаване на Строотман, което Матиа Дестро завърши от чиста позиция за 0:1.

И въпреки, че в началните минути Рома бе отборът, който стои по-добре на терена, след точно половин час „росонерите“ възстановиха равенството. Защитата на римляните съвсем се обърка след едно центриране в наказателното поле, а изкочилият на голова позиция Кристиян Сапата отбеляза в мрежата на Де Санктис за 1:1.

Две минути по-късно се стигна и до критичен момент за домакините. Майкъл Брадли бе на път да изведе Рома отново напред, но Даниеле Бонера изчисти от самата голлинията, спасявайки вратата на Милан. Минута по-късно „вълците“ отново можеха да отбележат, но Жервиньо не подаде добре на голмайстора Матиа Дестро.

На почивката Масимилиано Алегри бе длъжен да извърши принудителна смяна, а Габриел замени Кристиян Абиати под рамката на вратата.

Именно резервата Габриел обаче бе причината, поради която Милан допусна втори гол в началото на втората част. Бразилският страж фаулира Жервиньо в наказателното поле на своя тим, което и доведе до дузпа в полза на Рома. Зад топката застана Кевин Строотман, който без проблеми реализира за 1:2.

Между 68' и 69' двата тима размениха по една атака. Първо Марио Балотели не бе точен, а минута по-късно Майкъл Брадли пропусна да вкара с глава от чиста позиция.

„Джалоросите“ бяха наказани за последния си пропуск, а в 77' Съли Мунтари възстанови равенството на „Сан Сиро“. Заобиколен от няколко защитници, Марио Балотели успя да пусне към ганаеца, който със силен изстрел в долния десен ъгъл не остави шансове на Морган Де Санктис – 2:2.

В 84' Милан получи добра възможност и да спечели срещата. В полза на „росонерите“ бе отсъден пряк-свободен удар на удобна позиция, а зад топката естествено застана Марио Балотели. Италианският национал стреля с всичка сила, но право в тялото на Де Санктис, който боксира.

Емоции не липсваха и в добавеното време на сблъсъка. Първо Марио Балотели пропусна да отбележи от чиста позиция, стреляйки в аут с левия крак, а буквално секунди преди края нещо подобно стори и Жервиньо. Африканецът също отправи удар от близка дистанция, но и той не успя да намери очертанията.


AC Milan 2-2 Roma (Highlights) 16.12 ourmatch.netby ourmatch