Топ 5 на головете в Серия А от уикенда

снимка: БТА/AP

 

Серия А продължава да бъде най-резултатното първенство от топ 5 в Европа, като през изминалия 6-ти кръг бяха реализирани 22 попадения (предстои да се изиграе последния мач между Фиорентина и Парма днес от 21:45 часа).

 

Sporta.bg продължава традицията да ви предлага 5 предложения за най-красив гол на кръга.

 

И този път задачата ни никак не бе лека, защото имаше доста повече попадения, които заслужават специално внимание. Вторият гол на Горан Пандев срещу Дженоа заслужава адмирации, въпреки че не е сред номинираните от нас изпълнения.

 

Същото важи и за великолепното акробатично воле на Мехди Бенатиа, с което Рома поведе с 3:0 на Болоня по пътя си към разгромната победа с 5:0. А какво да кажем за страхотния пробив и тупалка на Жервиньо в същия сблъсък на „Олимпико"?

 

В крайна сметка и Пандев, и „вълците" попадат сред предложенията ни за най-красив гол на 6-ия кръг.

 

Ето кои попадения ни грабнаха окото през уикенда по терените на Италия:

 

Горан Пандев (Наполи срещу Дженоа)

 

Македонският национал прекрати головата си суша със страхотен пробив почти от центъра, който продължи до границата на наказателното поле и завърши с прецизен изстрел по земя в долния ляв ъгъл на вратаря Матиа Перин. С този гол Наполи поведе с 1:0, а по-късно Пандев оформи крайното 2:0.

 

 

Антонио Кандрева (Лацио срещу Сасуоло)

 

Всичко вървеше отлично за Лацио срещу последния в класирането тим, като в 54-ата минута италианският национал Кандрева реализира по прекрасен начин (почти като Пандев) за 2:0. В последствие обаче Антонио Флоро Флорес и Езекиел Скелото възстановиха равенството и донесоха втора точка за Сасуоло. (Голът е в 13-ата секунда на видеото)

 


Sassuolo 2-2 Lazio (All Goals) 29.09 ourmatch.netby ourmatch

 

Валтер Бирса (Милан срещу Сампдория)

 

Новото попълнение на „росонерите" Бирса откри головата си сметка с изключително важно попадение, което донесе успеха срещу гостуващия Сампдория пред почти празния „Сан Сиро".

 


BIRby 57ouy

 

Антонио Флоро Флорес (Сасуоло срещу Лацио)

 

С този страхотен гол от пряк свободен удар (на около 30 метра от вратата) един от най-опитните и реномирани футболисти на Сасуоло Флоро Флорес донесе точката на тима си срещу Лацио. Малко хора вярваха, че „орлите" ще изпуснат победата, след като поведоха с 2:0, но с фамозния си гол Флоро Флорес развали сметките им.

 


Sassuolo 2-2 Lazio (All Goals) 29.09 ourmatch.netby ourmatch

 

Адем Ляич (Рома срещу Болоня)

 

Новото попълнение на „вълците" от Фиорентина Ляич се завърна в игра в 65-ата минута срещу Болоня и 20 по-късно оформи крайния резултат 5:0. Изпълнението на Ляич няма нужда от коментар, предлагаме ви да му се насладите сами. (Голът започва в 1:46 минута на видеото)