Перфектна Рома окупира еднолично върха, шок за Наполи

снимка: БТА/AP

Вихреното начало на Наполи в Серия А бе прекратено по шокиращ начин след домакинско равенство 1:1 с последния в класирането Сасуоло, който през уикенда бе разпилян с 0:7 от Интер.

 

Новакът в Калчото изненадващо спечели първата си точка в елита именно при визитата си на „Сан Паоло" срещу възпитаниците на Рафаел Бенитес, които преди 3 дни поразиха Милан с 2:1 в дербито на „Сан Сиро".

 

Така Наполи изпусна от погледа си Рома и остави „вълците" еднолично да оглавяват класирането след 5 кръга. Столичани спечелиха трудно с 2:0 гостуването си на Сампдория и за първи път в историята си започват сезон с пет последователни успеха.

 

Франческо Тоти и компания са единственият отбор с пълен актив от 15 точки, докато Наполи остава с 13 на второто място, което вече дели с шампиона Ювентус - „бианконерите" спечелиха трудно с 2:1 като гост на Киево.

 

Блерим Джемайли откри резултата в 15-ата минута в полза на Наполи с марковия си далечен изстрел, който направи безпомощен вратаря Джанлука Пеголо. Преднината на домакините обаче трая само 5 минути, преди юношата на Ювентус Симон Заза да изравни с мощен удар от малък ъгъл - 1:1.

 

Още преди почивката гостите сензационно можеха да осъществят обрат, когато в края на полувремето Джандоменико Место трябваше да чисти от голлинията след изстрел на Заза.

 

През втората част Хосе Рейна се отчете с добри намеси при нови удари на Заза и Карим Лабри, а в добавеното време на срещата Гьокан Инлер пропусна най-добрия шанс за Наполи да стигне до победата.

 

Рома отново демонстрира отлична форма и дух през второто полувреме на мачовете си - за 7-ми път в последните си 8 двубоя „вълците" се прибират на почивка при резултат 0:0. Столичани обаче излязоха победител в 6-ти пореден такъв мач, въпреки червения картон на Руди Гарсия в 55-ата минута.

 

Мехди Бенатиа откри резултата в 65-ата, а новото попълнение Жервиньо удвои аванса на гостите в 88-ата минута. Самп завърши срещата също в намален състав след втория жълт картон на Антонио Бария в добавеното време.