Виетнамци обявиха Бербатов за мързел №2 във футбола

Българският нападател Димитър Бербатов попадна в негативна класация. Превърналият се в звезда на Монако след само половин сезон таран бе класиран на второ място в подборката на специализирания виетнамски спортен сайт thethaovanhoa.vn за топ 10 на най-мързеливите футболисти в света.

"Мързелът го преследва, независимо в кой отбор отиде - Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Фулъм, Монако...", е жлъчният коментар на виетнамците за 33-годишния благоевградчанин. 

"Той е технически надарен, освен това има страхотна способност да се пласира на терена. Бербатов обаче играе като принц. Българинът е от този тип футболисти, които имат талант, но не правят достатъчно да го развият", пише още thethaovanhoa.vn за българина.

Мързел номер 1 във футбола според изданието е бившият нападател на Интер Алваро Рекоба.Топ 3 пък допълва нападателят на Парма и италианския национален отбор Антонио Касано.

Аржентинският плеймейкър Хуан Роман Рикелме е класиран на четвърто мястo, а петата позиция е за шотландския национал на Стоук Сити Чарли Адам.

Холандецът Рафаел Ван дер Ваарт е пети, голмайсторът на ПСЖ Златан Ибрахимович е №6, а топ 10 се допълва от звездата на Барселона и световния футбол Лионел Меси, крилото на Байерн Мюнхен Ариен Робен и нападателят на Арсенал и Германия Лукаш Подолски.