Марсилия пропусна да се доближи до Европа

снимка: БТА/AP

Олимпик Марсилия и Лил не успяха да излъчат победител в късния неделен двубой от 34-ия кръг на Лига 1.

Двата тима изиграха сравнително равностоен двубой и заслужено поделиха точките. Отборът на Лил първи имаше възможноста да отрие резултата още в 13-а минута, но Идриса Гайе не успя да оплзотвори подаване на Джонатан Делаплейс.

За Марсилия пък Сабер Калифа стреля опасно с глава в 26-а минута, но топката профуча встрани от вратата на "кучетата".

До края на полувремето положения за гол се октриха пред Валбуена и Жиняк от състава на домакините и Мартин за гостите, но нулевото равенство се запази.

След почивката марсилци бяха по-активни, но не успяха да стигнат до попадение, което да им донесе важни точки в битката за място в Европа. Андре Аю, Флораин Товин, Андре-Пиер Жиняк и Беноа Шейру могат да съжаляват, че не донесоха победата на своя тим. Саулио Мейте пък пропусна най-доброто положение за състава на Марсилия.

Така Марсилия остава на шесто място с актив от 52 точки и е на две зад петия Лион и на пет от четвъртия Сент Етиен, който към този момент е участник в Лига Европа догодина. Лил заема трета позиция с 64 точки и четири кръга преди края на шампионата изглежда почти сигурен участник в квалификациите на Шампионската лига.