Монако няма намерение да се разделя с Фалкао

снимка: БТА/AP

Напдателят Радамел Фалкао ще остане част от селекцията на Монако, независимо от интереса на Реал Мадрид към бившия голмайстор на Атлетико (Мадрид).

Затова информира лично треньорът на клуба на Димитър Бербатов - Леонардо Жардем, след като вчера Ел Тигре се завърна в игра след няколкомесечна пауза.

В 70' колумбийският стрелец смени Берба и записа първи 20 минути след тежката контузия, която получи в коляното, а Монако завърши наравно 2:2 срещу Валенсия в двубой, който е част от "Емиратс Къп".

Реал Мадрид са изпратили скаути, които да преценят формата на нападателя и дали "кралете" могат да привлекат Фалкао, но по думите на неговия треньор той няма да ходи никъде.

"В момента Фалкао е играч на Монако и той е на 100% отдаден на нашия отбор. Не искаме да се разделяме с него, а и нямаме такова намерение", коментира Жардем след мача.

"Жалко е, че трябваше да се разделим с Хамес, но може да разчитате, че Фалкао остава при нас. Независимо какво говорят хората и медиите, той е наш играч. В момента той е в последната фаза от своето възстановяване и ще играе за Монако през следващия сезон", сподели Жардем.