Сагата приключи? Ди Мария напуска Реал Мадрид

снимка: БТА/AP

Ръководствата на Реал Мадрид и Пари-Сент Жермен най-накрая се разбраха по трансфера на Анхел Ди Мария на "Парк де Пренс", след като днес издания във Франция и Испания излязоха с информация, че между двата отбора вече има сделка.

Както е известно, самият аржентинец пожела да напусне клуба заради голямата конкуренция в средата на терена при Карло Анчелоти, като ПСЖ беше клубът, който предлагаше най-много пари - 70 милиона евро.

Засега обаче Ди Мария ще премине във френския шампион под наем, тъй като УЕФА наложи наказание на ПСЖ за неспазване на финансовия феърплей и парижани нямаше как да извадят 70 милиона през това лято.

Така се стигна до отдаване под наем срещу сума между 10 и 15 милиона евро, а останалата сума до 70 милиона ще бъде платена през следващото лято, когато отборът ще има финансовата възможност да си позволи пълния трансфер на аржентинското крило. 

Миналият сезон беше най-силният в кариерата на Ди Мария, който игра като централен полузащитник за Реал и завърши с над 20 асистенции във всички турнири. Той беше с ключов принос за спечелването на "Десетата", като беше определен и за най-добър играч във финала срещу Атлетико (Мадрид).

Карло Анчелоти до последно се опитваше да убеди Ди Мария да остане на "Сантяго Бернабеу", но опитите му се оказаха безупешни.

Очаква се през следващите дни трансферът да бъде обявен официално от двата клуба.

Преди минути пък Анчелоти за пореден път заяви, че отборът чака Ди Мария на 5-и август, поставяйки отново под съмнение трансфера на №22.