"Емиратс" освирка Бербатов при завръщането на Фалкао

галерия:

снимка: БТА/AP

Отборите на Валенсия и Монако откриха с атрактивно реми - 2:2 приятелския турнир "Емиратс Къп" в Лондон.

Българският голмайстор на монегаските Димитър Бербатов започна срещата като титуляр и остана на терена до 72-ата минута, когато бе заменен от колумбийската звезда Радамел Фалкао.

Това бе дългоочакваното завръщане в игра на Тигъра, който пропусна Мондиал 2014 в Бразилия заради скъсани кръстни връзки на коляното в началото на годината, които го извадиха от футбола за близо осем месеца.

4105568

Бербатов бе посрещнат враждебно от публиката на домакините на турнира от Арсенал, която започна да го освирка още от самото начало.

Феновете на "артилеристите" недолюбват Митко заради силните му мачове за градските съперници Тотнъм и Фулъм и за пореден път показаха това.

4105557

33-годишният благоевградчанин действаше като плеймейкър и умело организираше играта на своя отбор.

Монако поведе с попадение на Аймен Абдунур след 30 минути игра, но малко след това (37') португалският ветеран Рикардо Карвальо си отбеляза автогол, с който възстанови равенството.

Пако Алкасер поведе Валенсия към обрат с гол за 2:1 в 69', но Окампос бе точен за тима от Княжеството в 80', оформяйки крайното 2:2 с удар от границата на наказателното поле.