Севиля на исторически трети пореден финал в Лига Европа (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Севиля се превърна в първия отбор в историята, който за трети пореден път достига финала в турнира за Лига Европа. Андалусците сразиха с 3:1 Шахтьор (Донецк) в реванша и след 2:2 преди седмица гледат към петата си титла от втората по сила надпревара на Стария континент (след 2006, 2007, 2014 и 2015).

Съперник на финала в Базел на 18-ти май ще бъде Ливърпул, който разстреля Виляреал с 3:0 и с общ резултат 3:1 предотврати втори изцяло испански сблъсък за някое от важните отличия в международния футбол в Европа.

В 9-ата минута Кевин Гамейро даде аванс на Севиля и взриви трибуните на „Рамон Санчес Писхуан”, но в 44-ата Едуардо възстанови равенството, а с това и надеждите на Шахтьор. В 47-ата обаче Гамейро отново даде аванс на домакините, които пък в 59-ата стигнаха до крайното 3:1 чрез Мариано.

И за Севиля, и за Ливърпул, финалът няма да бъде просто битка за трофей, а и единственият начин един от двата тима да спечели квота за Шампионска лига, защото през първенствата си и двата тима загубиха шансове да го направят.


All Goals HD - Sevilla 3-1 Shakhtar Donetsk...by Bayeo