Герой от Мондиал 2014 премина в Малага

снимка: БТА/AP

Вратарят на националния отбор на Мексико Гийермо Очоа вече си има нов отбор и това е испанският Малага. Великолепните изяви на голкипъра с екипа на „ацтеките“ на Световното първенство 2014 в Бразилия направиха лесно преминаването му в по-голям отбор от френския Аячо, с който Очоа се раздели точно преди началото на Мондиал 2014.

29-годишният страж на цели два пъти стана „играч на мача“ в анкетата на ФИФА сред феновете, след като спаси тима си неколкократно срещу Бразилия и Холандия. Очоа бе един от четиримата вратари, които станаха „играч на мача“ по време на Световното – другите са Райс М'Боли, Кейлор Навас, Тим Хауърд.

Малага намира в лицето на Очоа перфектен заместник на Уили Кабайеро, който бе продаден на Манчестър Сити. По-късно в петък вратарят на „Ел Три“ ще бъде представен официално пред медиите като ново попълнение на андалусците.

Очоа, който има 63 мача за националния отбор на Мексико, започва кариерата си в Америка, преди през 2011-та година да подпише с Аячо. Малага е вторият европейски клуб на мексиканския вратар.