Реал Мадрид още мотае Кейлор Навас

снимка: БТА/AP

Националният вратар на Коста Рика Кейлор Навас уговори личните си условия с европейския клубен шампион Реал Мадрид, а „белия балет“ се съгласи да плати исканите от Леванте за вратаря 8 милиона евро, но трансферът все още не е факт.

24 дни изминаха откакто Навас приключи сензационно успешното си участие на Световното първенство 2014 с екипа на националния отбор на Коста Рика след отпадане с дузпи от Холандия на четвъртфиналите.

Вратарят се представи блестящо по терените в Бразилия и логично заслужи вниманието на Реал Мадрид, които се договориха да платят 10 милиона за правата му – 2 от които отиват директно в сметката на 27-годишния страж, а останалите са за Леванте.

Въпреки че още преди седмица Навас се сбогува със съотборниците си, той още не е повикан в състава на еврошампионите. Причината е, че Реал Мадрид изчаква първо финализирането на трансфера на някой от двамата си титулярни вратари Икер Касияс и Диего Лопес. „Кралския клуб“ все още не се е разделил с нито един от тях и това бави повикването на вече уговорения Навас.

На 1-ви август Карим Бензема, Рафаел Варан и Хамес Родригес ще се присъединят към основната група на Реал, тъй като те са другите футболисти (освен Навас), които играха в елиминациите на Мондиал 2014. Ако дотогава Навас не бъде повикан за занимания в столицата, вероятно трансферът му ще пропадне, поне според мадридския всекидневник Marca.

От Леванте могат да чакат до 4-ти август, когато приключва подготвителният им лагер в Холандия и след тази дата ще призоват Навас обратно на тренировки във Валенсия. Самият той вече губи търпение от липсата на развитие по преминаването му в Мадрид.