Анчелоти ще прави Иско "фалшива деветка"

снимка: БТА/AP

Реал Мадрид не обмисля варианта да купува нов нападател, за което свидетелства намерението на старши-треньора Карло Анчелоти да трансформира младия Иско във "фалшива деветка".

Както е известно, името на "кралския клуб" е свързвано с играчи като Радамел Фалкао и Ромелу Лукаку, но покупките на Тони Кроос и Хамес Родригес ще са единствените през настоящото трансферно лято.

Освен това се очаква Карим Бензема да поднови официално договора си с клуба до няколко дни, а ръководството на тима не желае да пилее пари за конкурент на френския национал на върха на атаката.

Иско пък ще бъде използван през новия сезон не само като халф, но и като централен нападател. Неговата задача ще е да намира празни пространства за Кристиано Роналдо и Гарет Бейл.

"Имаме си Карим, който е много добър. Можем да използваме и други играчи на неговата позиция. Иско, например, може да е "фалшива деветка", коментира Анчелоти от САЩ.

"Не е важно да имаме централен нападател, който може да бележи много голове, но човек, който може да помага на Кристиано и Гарет Бейл. Няма да взимаме нов нападател, защото не ни е нужен", заяви италианският спец, изключвайки евентуални трансфери на споменатите нападатели.