Мечтан дебют: Суарес се завръща точно за Ел класико

снимка: БТА/AP

Новото попълнение на Барселона Луис Суарес е наказан с 4 месеца лишаване от състезателни права и дори не може да тренира с новия си тим, но може да направи изключителен дебют.

Днес излезе официално програмата в Примера дивисион, като "Ел класико" ще бъде на 26-и октомври на "Сантяго Бернабеу", като именно тогава Суарес може да запише първи минути с екипа на Барселона.

Наказанието на уругвайския стрелец изтична на 25-и октомври и 24 часа по-късно той ще може да играе в най-голямото дерби в Европа и да се превърне в любимец на феновете на своя тим, наказвайки клуба, който го пренебрегна преди година заради Гарет Бейл.

Въпреки че Суарес ще може да запише минути срещу "кралския клуб", неговото включване остава под серизна въпросителна.

Освен че няма право да играе за своя клуб, Канибала (както стана популярен уругваеца след Световно първенство 2014) няма право и да тренира със своите съотборници през целия период. Той може да поддържа спортна форма и да играе футбол, но не и с Барселона.

Това може да го извади от сметките за "Ел класико", но за момента това остава просто догадка. Все пак Барселона ще се опита да намали наказанието на футболиста, за да може той да се подготвя със своите нови съотборници за дербито срещу Реал Мадрид.

Луис Суарес беше привлечен срещу 85 милиона евро през този месец, но не беше представен официално заради наказанието, което получи за захапването на Джорджо Киелини.