Пелегрини взима Иско в Манчестър Сити?

снимка: БТА/AP

Снощи беше финализиран най-чаканият трансфер в Реал Мадрид - този на Хамес Родригес за 80 милиона евро от Монако. По този начин колумбиецът се превърна в 5-ия най-скъп играч в историята на футбола.

Неговото идване обаче означава, че "кралския клуб" по всяка вероятност ще продаде част от халфовете си, а според мнозина един от кандидатите за изхода на "Сантяго Бернабеу" е Иско.

Испанският халф беше привлечен през миналото лято и почна силно сезона с екипа на отбора, бележейки гол след гол, но впоследствие титулярното му място "изстина" и той не записа много игрово време до края на сезона.

Сега, с идването на Хамес и Тони Кроос се очаква испанецът да получи още по-малко минути от Карло Анчелоти, което не е останало незабелязано от мениджъра на Манчестър Сити Мануел Пелегрини.

Двамата работиха в Малага заедно преди 2 години, като тогава чилийският специалист искаше да вземе Иско на Острова, но Зинедин Зидан убеди плеймейкъра, че "Сантяго Бернабеу" е неговото място. Сега обаче Иско е готов да си търси нов отбор.

От Сити все още не са отправили официална оферта за испанеца, но шампионите на Англия ще могат да си осигурят услугите на полузащитника срещу 30 милиона евро.

Реал Мадрид обаче цени високо 22-годишния играч и е по-вероятно той да отиде под наем в някой отбор, или поне с опция за откупуване - подобно на Алваро Мората, който Реал може да си върне през лятото на 2016 срещу 32 милиона евро.

Към Иско интерес има и от страна на Ливърпул.