Официално: Реал Мадрид уреди Хамес Родригес

снимка: marca.com

Феновете на Реал Мадрид вече могат да дишат по-спокойно, след като ръководството на тима официално обяви, че е постигнато споразумение с Монако за трансфера на Хамес Родригес на "Сантяго Бернабеу".

В последните дни упорито се говореше, че двата тима са постигнали договорка, а самият играч дори беше в Мадрид преди два дни, но само за да се насочи към Ница, където да изчака края на преговорите.

Плеймейкърът, който изуми всички с играта си на Световно първенство 2014 и вкараните 6 гола, ще бъде представен днес в 21:00 часа българско време, когато ще подпише и договора си с "кралския клуб".

Хамес ще подпише за период от 6 години, но заплатата му няма да бъде оповестена. В испанската преса се появиха информации за сума между 5 и 7 милиона евро. Той вече изкара задължителните медицински прегледи, след като тази сутрин беше посрещнат в Мадрид.

Монако също обяви трансфера за официален на своя сайт, но финансови параметри не се споменават. Най-често споменаваната в медии сума, която Реал трябва да заплати, е 80 милиона евро плюс бонуси в зависимост от представянето на играча. 

Така, Флорентино Перес се сдоби с поредния си "галактико" във втората си ера в Реал Мадрид. В момента Реал Мадрид разполага с невероятно нападение, съставено от Роналдо, Бейл, Бензема, Хамес и Кроос, който беше привлечен през миналата седмица.

Представянето тази вечер ще се проведе на "Сантяго Бернабеу", а след пресконференцията с Флорентино Перес Хамес ще покаже уменията си с топка в крака пред екзалтираните фенове на Реал Мадрид.