Литекс или ЦСКА в голямото дерби на първия кръг

галерия:

снимка: Булфото

Вчера стартира новият сезон в А група и феновете на футбола у нас не останаха разочаровани. Още в първия кръг Хасково хвърли голямата бомба и катурна устремилият се към Шампионската лига отбор на Лудогорец.

На „Герена“ Левски пробва да покаже различно лице, но резултатът отново разочарова. В първия си официален мач от новото столетие „сините“ стигнаха само до 1:1 с Локомотив (Пловдив), който бе събран дни преди мача и буквално почти не е водил подготовка. А в лагера на Левски могат да бъдат доволни, защото 9 минути преди края на мача изоставаха в резултата.

Славия стартира с впечатляващо 4:1 над Марек и може би загатна, че този сезон няма да е сред оцеляващите.

Време за пространни анализи обаче няма, защото се задава втората порция български футбол през този уикенд. Начало на днешните двубои поставят Ботев (Пловдив) и Локомотив (София), които се изправят един срещу друг в Коматево. За съжаление атмосферата нямада е много футболна, тъй като домакините изтърпяват наказание.

4103136

Това обаче не е най-големият им проблем. В последните седмици Ботев буквално се тресе и разпада, а една победа срещу столичните „железничари“ със сигурност ще помогне на Вили Вуцов и компания да преодолеят по-лесно турболенцията.

Миналата година двата тима се срещнаха цели шест пъти, а Локомотив (София) не се даде лесно на своя опонент, макар и тогава двата тима да имаха сериозна дистанция помежду си в класирането. Сега възможностите са по-изравнени и двубоят ще е доста интересен.

Ботев вече показа мъжество срещу Санкт Пьолтен в четвъртък, сега ще видим потенциала на сглобения от Вили Вуцов нов отбор и в шампионата. Локо пък ще трябва да ни доказва, че е повишил качеството спрямо миналия сезон. Срещата започва в 18:30 часа.

Час по-късно стартира и голямото дерби на кръга, което среща втория и третия от миналия сезон – ЦСКА и Литекс. Срещата е на Градския стадион в Ловеч и се очертава изключително интересна.

4103159

Двата тима се издъниха сериозно през седмицата и сега ще мият срама. „Червените“ стигнаха само до 1:1 със Зимрбу и ще трябва сериозно да се изпотят на реванша, ако искат кошмарът с отпадането от Мура да не се повтори. Литекс пък бе излъган от унгарския Дьошгьор с 0:2 и почти сигурно е пътник от Лига Европа.

ЦСКА позволи на ловчанлии да спечелят само една точка от четири мача през миналата година и това ги прави фаворит. Краси Балъков обаче сглоби доста сериозен състав, от който днес обаче ще липсват Джаксън Менди и Омар Косоко – двамата футболисти, които нагнетиха сериозно напрежение по оста между двата клуба.

4103529

Кръгът затварят Берое и Черно море от 20 часа в Стара Загора. Този мач със сигурност не трябва да бъде подценяван, тъй като и двата тима направиха сериозна подготовка. Берое показа добри икгри в контролите и със сигурност през този сезон няма да иска да остане във втората половина на класирането.

Черно море пък е воден от Сашо Станков, който направи чудеса с Локомотив (Пловдив) през миналата кампания и има всички основания да надгради постигнатото от Георги Иванов във Варна.