Луис Енрике напусна Селта

снимка: БТА/AP

Луис Енрике напусна поста старши-треньор на Селта преди последния двубой от испанската Примера дивисион на 17-ти май от 23 часа като гост на Валенсия.

44-годишният специалист очаквано се разделя с галисийския клуб, тъй като е фаворит за наследник на Херардо Мартино като наставник на бившия си отбор Барселона.

Енрике, който защитаваше цветовете на каталунците между 1996-та и 2004-та година, проведе няколко разговора с изпълнителния директор Андони Субисарета, за да изглади личните си условия.

За никого не е тайна, че Тата Мартино ще напусне „блаугранас“ след края на сезона независимо дали успее да стане шампион в Примера дивисион. Логичният му заместник е Луис Енрике, макар за поста да се спекулираха няколко имена, включително това на Юрген Клоп.

Енрике е бивш треньор на втория отбор на Барселона, който води от 2008-ма до 2011-та година, преди да се премести в Рим и да стане наставник на Рома. С „вълците“ той не пожъна особени успехи и известно време стоя без работа, преди да поеме Селта миналото лято.