Молят Мартино да остане в Барселона?

снимка: БТА/AP

Испанските медии алармираха, че Херардо Мартино може и да остане начало на Барселона за още един сезон.

През последните седмици критиките към аржентинския специалист придобиха нови измерения, а самият треньор преди финала за Купата на Краля сподели, че е взел категорично решение дали ще остане или ще си тръгне от отбора.

Медиите са обединени около това, че Мартино ще си тръгне, но ръководството на клуба се опитва да го убеди да остане до края на договора му през лятото на 2015 година.

Тата е бил на среща с ръководството, като оценките за представянето на тима му не са били никак добри, но Субисарета и компания са приели факта, че не всичко през този сезон се дължи на наставника, а на многото контузии и проблеми, които имаше в Барселона през цялата кампания.

Ръководството на тима вярва, че с новите попълнения през лятото, най-вече в защита, отборът ще заиграе по-добре и Мартино ще запише далеч по-силно представяне.

Освен това Субисарета е обещал на Мартино, че бившите помощници на Виланова, които останаха в клуба след неговото напускане, ще бъдат освободени от клуба, тъй като те и доведените от Тата специалисти не се разбират добре.

В Испания стигат и по-далеч в своите разследвания, като дори се смята, че Субисарета се опитва да задържи Мартино поне още една година, за да може да преговаря с Юрген Клоп и немският специалист да поеме тима през 2015 година.