Официално: ФИФА отмени наказанието на Барселона

снимка: fcbarcelona.cat

Световната футболна централа (ФИФА) отмени временно наказанието на Барселона, забраняващо на испанския шампион да осъществява трансфери в следващите два прозореца.

Както е известно, каталунците внесоха официално обжалване на тежката санкция на ФИФА, като в крайна сметка юристите на "лос кулес" свършиха добра работа и успяха да постигнат успех пред Комисията за обжалвания на централата.

ФИФА изтъкна с официално становище на своя уебсайт, че санкцията на Барселона е временно отменена, поради "сложността на материята, кратките срокове до началото на следващия трансферен период (1 юли 2014 година, б.р.) и факта, че Комисията за обжалвания на централата не е в състояние да вземе окончателно решение в толкова кратък период от време".

Решението е взето от президента на комисията за обжалвания на ФИФА Лари Мусенден, който обеща, че в бъдеще централата ще вземе адекватно и точно решение по казуса.

В случай, че ФИФА не бе уважила обжалването на Барселона, то каталунският гранд бе готов да потърси правата си в Арбитражния спортен съд в Лозана. Именно там английският Челси постигна правен успех преди няколко години, когато "сините" бяха наказани по подобен начин заради казуса "Гаел Какута".

Така Барселона ще може да финализира два трансфера, които на практика вече осъществи през последните месеци - на Марк-Андре тер Щеген и Ален Халилович, като каталунците вече се подготвят за бурно лято и мащабно обновяване на състава си с нови попълнения.