Договорено: Меси става най-скъпоплатеният футболист в света

снимка: БТА/AP

Голямата звезда на Барселона Лионел Меси е съвсем близо до подписването на нов договор с каталунците, слагайки и край на спекулациите, че може да си тръгне от "Камп Ноу" през лятото.

Местният ежедневник "Ел Мундо Депортиво" информира, че новият договор на Меси с "лос кулес" е готов на 85%, като остава да бъдат договорени финални детайли преди подписването на контракта.

Очаква се новата сделка на аржентинеца да бъде до лятото на 2018 година, въпреки, че съществува вероятност Бълхата да подпише с една "екстра" година повече - до 2019.

Новият договор на Лео Меси ще го превърне и в най-скъпоплатения футболист на планетата, месеци след като Кристиано Роналдо парафира нов и далеч по-тлъст контракт с Реал Мадрид.

В контракта на Меси ще бъдат заложени и специални клаузи, според които таванът на новото възнаграждение на "десетката" ще зависи и от успехите, които той ще постигне с Барселона в бъдеще.

Намерението на двете страни е преговорите да завършат преди началото на Световното първенство в Бразилия, като най-вероятно аржентинският национал ще преподпише официално с клуба през следващия месец.

Мултимилионните ПСЖ и Манчестър Сити следяха отблизо ситуацията с новия договор на Меси, но на този етап четирикратният кавалер на Златната топка няма никакво намерение да напуска единствения клуб, за който някога е играл професионално.