Реал Сосиедад на прага на Европа

снимка: marca.com

С попадение на Карлос Вела в добавеното време Реал Сосиедад  постигна победа с 2:1 над Еспаньол в среща от испанското  първенство.

Мексиканецът овладя топката по впечатляващ начин  след дълъг пас на Маркел Бергара и от въздуха наказа вратаря  Кико Касия. Попадението е 13-о за Вела от началото на първенството, а  отборът му се изкачи на 6-о място в класирането, даващо право на участие в Лига Европа.

"Тази победа може да се окаже много важна към легитимацията  ни за Европа. Вела не направи най-добрия си мач, но какво мога  да му кажа, когато вкарва гол като този!?, заяви след мача  наставникът на баските Хагоба Арасарте.

Той е играч, който с  едно движение може да направи разликата в мача. Сосиедад взе инициативата от самото начало на мача и почти  всичките 90 минути прекара в последната третина на гостите.

Но  нападателят на Еспаньол Джон Кордоба откри резултата в 26-ата  минута след индивидуален пробив. Той се пребори за спорна топка, пусна я край защитника Микел Гонсалес и след това сам срещу  вратаря Клаудио Браво не сгреши. 6 минути по-късно домакините изравниха чрез Серхио Каналес. 

Той получи топката от Рубен Пардо, но след неговия удар се  отклони в защитника на гостите Лансароте и подлъга вратаря  Касия. И мачът вървеше към нелогично равенство, когато Вела  избухна с отиграването си.

Той изпревари защитника Хуан Фуентес  и след като се освободи от него стреля без забавяне в мрежата. Реал Сосиедад е на 6-а позиция с 54 точки, на 2 пред  Виляреал. Гостите от Еспаньол доиграват сезона, като се намират  на 10-о място с 41 точки.