Мартино защити Меси и призна: Виновен съм

снимка: БТА/AP

Старши треньорът на Барселона Херардо Мартино защити Лео Меси от критиките, които се изсипаха върху него заради вялата му игра в последните мачове и поредицата от поражения, които му се приписват.

Мартино заяви, че той самият не е доволен от представянето си като треньор и това е причината за слабите резултати. В последните две седмици Барселона беше елиминирана от Атлетико в Шампионската лига, загуби финала за Купата на Испания от големия съперник Реал и се смъкна на 3-а позиция в Примера дивисион.

Аржентинският треньор заяви, че не вярва на медийните спекулации, че слабата форма на един от най-успешните футболисти в днешно време се дължи на варианта той да напусне Барселона след края на сезона. Той добави, че "всичко около Меси цъфти. Неговото бъдеще е свързано с Барселона до момента, в който той не реши да спре да играе футбол изобщо".

Накрая наставникът, за който се твърди, че е назначен със сериозната протекция именно на Лео Меси и баща му, обясни защо не е доволен от себе си.

"Не съм доволен от работата, която свърших до тук. Да сме извън две състезания, а в третото шансовете ни да не са никак големи не е най-доброто, на което мога да се радвам, коментира Херардо Мартино.