Късни попадения измъкнаха Атлетико у дома

галерия:

снимка: БТА/AP

Лидерът в Примера Дивисион Атлетико Мадрид направи нова крачка към шампионската титла в Испания, след като днес "дюшекчиите" постигнаха трудна, но изключително ценна победа с 2:0 над Елче в среща от 34-ия кръг.

И двата гола за мадридчани паднаха в последните 20 минути на срещата, когато се разписаха Жоао Миранда и Диего Коща от дузпа.

В началото на втората част Атлетико пропуснаха и друг наказателен удар, когато Давид Вия не успя да вкара от бялата точка. Елче пък се бори мъжки и почти устиска сензационно равенство на "Калдерон", но в последния етап от срещата гостите се пречупиха под натиска на Атлетико.

Така Атлетико събра актив от 85 точки и дръпна на шест пред втория Реал Мадрид, който обаче е и с мач по-малко. Барселона е трети със 78 пункта и също мач по-малко от "дюшекчиите". Елче остава на 15-а позиция с 35 точки.

Бившият футболист на Левски Гари Родригес седна на резервната скамейка на Елче, но така и не се появи в игра.

4080803

През първата част попадения на "Калдерон" нямаше, което и до голяма степен разтревожи феновете на Атлетико. В 25' Елче дори можеше да излезе напред в резултата, но Тибо Куртоа демонстрира високата си класа при изстрел на Хави Маркес. Атлетико отговори с включване в атака и изстрел на Филипе Луиш, но извън очертанията.

Втората част стартира отлично за домакините, които получиха правото да изпълнят дузпа още в 50'. Резервата Раул Гарсия бе повален от Сапунару, а зад топката застана Давид Вия. Астуриецът обаче стреля слабо, позволявайки на Ману Ерера да спаси.

Минутите в столицата започнаха да се нижат една след друга, а домакините така и не стигаха до така очаквания първи гол. Това обаче се промени в 72', когато статично положение разпечата вратата на Елче. Централният бранител Жоао Миранда засече с глава центриране на Хосе Ернесто Соса и взриви трибуните, бележейки за 1:0.

Точка на спора сложи Диего Коща, който оползотвори втората дузпа за своя тим в мача. Отново Сапунару предизвика наказателен удар, този път поваляйки самия Коща. Румънецът бе изгонен с втори жълт картон, а нападателят на Атлетико стреля хладнокръвно и вкара за 2:0.