Кройф призова за връщането на Гуардиола в Барселона

снимка: БТА/AP

Бившият треньор на Барселона Йохан Кройф смята, че най-добрият ход на каталунците би бил връщането на Хосеп Гуардиола начело на клуба.

Именно с Барса Гуардиола пожъна огромни успехи, печелейки на практика всичко в клубния футбол, а след година почивка се премести в Байерн (Мюнхен).

След напускането му на „Камп Ноу“ започна криза, а тази година „блаугранас“ могат да останат без останат и без трофеи, ако не броим Суперкупата на Испания в началото на сеозна.

„Най-доброто за Барселона е завръщането на Гуардиола. Ако Жоан Лапорта отново стане президент, това ще е най-добрият му ход“, сподели Кройф пред Mundo Deportivo.

Той криткува настоящата управа на клуба и сподели мнението си, че в Барса има хора, които плачат за смяна.

„В момента не се знае кой взима решенията в Барселона. Когато Лапорта беше президент при него работеха хора, които разбират от футбол – Чики Бегиристайн, Франк Рийкард и Пеп. Тогава те взимаха решенията. Всеки може да допусне грешки, но те знаеха как да мотивират своите решения, а Лапорта как да ги защитава. За това нещата вървяха. Имаше и добри, и лоши моменти, но като цяло и двете страни бяха доволни“, каза Кройф.

Бившият футболист на Барселона сподели своето мнение и за критиките по адрес на Лионел Меси през последните седмици.

„Всичко това е абсурдно. Меси е най-добрият футболисти в света и сега, след като Барселона отпадна от Шампионската лига, неговата стойност е подлагана под съмнение.

Барселона има структурни проблеми. Президентът се опитва да е мениджър и треньор“, категоричен бе 66-годишният специалист.