Мейуедър издуха Меси и Роналдо

снимка: Guliver/Getty Images

Американският професионален боксьор Флойд Мейуедър е най-богатият спортист в света, съобщи ESPN.

При съставянето на класацията на най-богатите спортисти в света от ESPN са отчитали само парите, спечелени от спортистите съгласно техните спортни договори.

Според изнесените данни през миналата година Мейуедър е спечелил 73.5 милиона долара.

Световният шампион по бокс за професионалисти в тежка категория на четири федерации Владимир Кличко пък също намира място в списъка на най-богатите спортисти в света.

През миналата година украинецът, който постоянно избягва сблъсък с Кубрат Пулев, е спечелил 24 милиона долара - колкото и бейзболистите Робинсън Кано и Принс Филдер.

Веднага след Мейуедър се нарежда звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо с 50.2 милиона долара, а само със 100 хиляди по-малко е Лионел Меси на третото място. Нападателят на ПСЖ Златан Ибрахимович пък е пети с 35 милиона долара. Последният футболист, който попада в челото на най-богатите спортисти е Уейн Рууни от Манчестър Юнайтед с 26 милион долара.

В него място намират двама пилоти от Формула 1 – Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън, които делят 12-о място с по 27.5 милиона долара приходи.

Най-високоплатеният баскетболист е Коби Брайънт, който пробора 30.5 милиона долара и заема осма позиция.

В класацията попадат осем играча по-американски футбол, като най-напред – на 4-о място с 40 милиона долара е Арън Роджърс. Десет са бейзболистите, а най-много пари прибира Зак Грейнке – 28 милиона долара, с което се нареджда 11-ти.