Мартино до Гуардиола при бой над Реал Мадрид

снимка: БТА/AP

Херардо Мартино може и да не е оставил траен отпечатък върху Барселона, но може да остави такъв в 3-ото Ел Класико за сезона.

Както е известно, тази вечер в 22:30 каталунците се изправят срещу Реал Мадрид във финала за Купата на Краля, а аржентинският специалист има страхотния шанс да остави "кралския клуб" без точка в дербитата през този сезон.

До момента двата отбора изиграха два мача помежду си, като и в двата Барселона победи. И, докато тази на "Камп Ноу" през миналата година (2:1) беше очаквана, то преди няколко седмици Тата и компания биха с 4:3 насред "Сантяго Бернабеу", което ги прави и фаворити в мача.

При победа Мартино ще е първият треньор след Хосеп Гуардиола, който не дава точка на Реал Мадрид в сблъсъците през сезона. Той постигна това в продължение на два сезона - 2008/09 и 2009/10.

През миналата година воденият от Тито Виланова тим не успя да спечели всичките си мачове срещу Реал Мадрид, а "кралския клуб" неизменно печелеше поне точка срещу Вечния враг преди да се появи Гуардиола.

Статистиката на Карло Анчелоти също "подсказва" за успех на Барселона. Дон Карло, който е един от най-добрите в професията през последните 20 години, има само 1 победа срещу каталунците. Той има още 3 равенства и 4 загуби при голова разлика 9:12.