Безпощаден Реал съсипа Атлетико и вече докосва финала

галерия:

снимка: БТА/AP

Реал Мадрид е съвсем близо до това да играе за втора поредна година във финалния двубой на Купата на Краля, след като днес "белия балет" се разтанцува и разгроми с 3:0 актуалния носител на трофея Атлетико.

Така "кралския клуб" взе солиден аванс преди втория 1/2-финал на "Висенте Калдерон", като единствено чудо може да лиши водения от Карло Анчелоти състав от участие във финала. Един срещу друг в другия полуфинален двубой се изправят Барселона и Реал Сосиедад.

Пепе, Хесе Родригес и Анхел Ди Мария бяха точни за домакините, като гостите от Атлетико бяха споходени и от известен малшанс. Първото и третото попадение на Реал паднаха след рикошети в противникови футболисти, което и не остави шансове за реакция на Тибо Куртоа.

Карло Анчелоти не можеше да разчита на контузения Гарет Бейл, като италианецът избра триото Кристиано Роналдо - Ди Мария - Хесе да играе в близост до централния нападател Карим Бензема. Шаби Алонсо и Лука Модрич отново действаха в средата на терена, а Коентрао, Пепе, Рамос и Арбелоа стартираха пред капитана Икер Касияс в отбрана.

Давид Вия и Филипе Луиш бяха големите липсващи в селекцията на Диего Симеоне. Завърналият се на "Калдерон" Диего Рибас стартира сред титулярите, а Раул Гарсия зае мястото на Давид Вия в стартовия състав. Диего Коща отново действаше в атака, а Арда Туран, Габи и Коке допълниха полузащитата на лидера в Примера. Хуанфран, Жоао Миранда, Диего Годин и Емилиано Инсуа стартираха в отбрана.

В 8' се стигна до разбъркване в наказателното поле на Атлетико, но не се намери футболист на „белите“, който да отправи удар. Малко след това домакините разиграха заучено положение, но изстрелът на Лука Модрич не се оказа успешен.

4063401

В 12' се стигна и до първи шанс пред вратата на Икер Касияс. Арда Туран засече с глава центриране на Диего Коща, но капитанът на „кралския клуб“ спаси.

Резултатът на „Сантяго Бернабеу“ бе открит в 17', когато централният бранител на домакините Пепе изненадващо се включи в атаката на своя тим. Португалецът стреля силно с десния крак, а рикошет в тялото на Емилиано Инсуа не остави шансове на Тибо Куртоа – 1:0.

4063399

Минути по-късно Атлетико не бе далеч от изравняването. Центриране на Коке от статично положение бе проспано от „бялата“ отбрана, но Жоао Миранда не успя да насочи топката в очертанията на вратата. Останаха съмнения и за неотсъдено нарушение срещу Диего Коща в наказателното поле на домакините. В 28' се стигна до нов опасен рикошет пред вратата на Куртоа, но този път ударът на Ди Мария излезе в корнер.

В 32' Реал Мадрид пропусна възможност за удвояване на резултата. Младият Хесе Родригес отново показа класа и стреля, а Тибо Куртоа не се намеси по най-убедителния начин. Лука Модрич опита да направи добавка, но пращайки топката право в обсега на белгийския страж.

На почивката Диего Симеоне извърши една промяна в своя стартов състав, а Диего Рибас отстъпи мястото си на Кристиян Родригес. „Дюшекчиите“ стартираха втората част далеч по-агресивно, хвърляйки се в атаки от самото начало на полувремето. В 48' вратата на Икер Касияс бе застрашена, но ударът с глава на Диего Годин излезе в аут. Малко по-късно Кристиано Роналдо отправи първия си точен изстрел в очертанията на вратата, но твърде леко, за да затрудни Куртоа.

4063404

И докато Атлетико всячески търсеше начини да възстанови равенството, в 57' защитата на гостите се пропука фатално. Анхел Ди Мария пусна отлично подаване към Хесе, който с елегантно докосване прати топката зад гърба на Тибо Куртоа – 2:0. Само минута-две по-късно резултатът за малко не стана и класически, но този път Куртоа отрази силния изстрел на Ди Мария.

В 61' Чоло Симеоне извърши и втора смяна в своя състав, а Адриан Лопес зае мястото на Арда Туран. Гостите обаче трудно стигаха до шансове пред Икер Касияс, докато нервите на „Сантяго Бернабеу“ продължаваха да властват. В 70' Реал Мадрид отново бе близо до трети гол. Авторът на първото попадение Пепе засече топката след центриране от корнер, но кълбото мина на сантиметри от дясната греда.

В 72' се стигна до инфарктна ситуация пред вратата на домакините. Футболистите на Атлетико изпълниха корнер, а централният бранител Диего Годин засече топката с глава. Кълбото се насочи към мрежата зад Икер Касияс, но в последния момент Лука Модрич изчисти от самата голлинията.

4063403

Кошмарът за Атлетико и Тибо Куртоа стана пълен само минута по-късно, когато „лос меренгес“ отбелязаха и втори гол след рикошет в противников футболист. Адриан загуби топката в половината на Реал, което доведе и до бърза атака на „кралския клуб“. Анхел Ди Мария стреля силно с левия крак, а рикошет в тялото на Жоао Миранда отново матира вече плонжиралия Тибо Куртоа – 3:0.

До края на срещата Атлетико така и не застраши пазената от Икер Касияс врата, а домакините от Реал не бяха далече от това да реализират и четвърти гол. В 86' Тибо Куртоа отрази удар по земята на Кристиано, а в заключителните минути удар на резервата Алваро Мората премина съвсем близо до лявата странична греда на гостите.


Real Madrid 3-0 Atletico Madrid All Goalsby all-goals