Валенсия удари тежък шамар на Барселона

галерия:

снимка: БТА/AP

Шампионът и лидер в Примера Дивисион Барселона поднесе изненадващо разочарование на своите фенове, след като тази вечер каталунците допуснаха домакинско поражение с 2:3 от Валенсия в среща от 22-ия кръг на шампионата.

На почивката резултатът бе 1:1 след голове на Алексис и Дани Парехо, но през вторите 45 минути "прилепите" смълчаха "Камп Ноу". Лео Меси отбеляза от дузпа първия си гол в Примера от септември насам, но попадения на Пабло Пиати и Пако Алкасер поставиха домакините на колене.

Така Барселона може да се смъкне на трето място във временното класиране, като това зависи от резултатите на Атлетико и Реал Мадрид съответно срещу Реал Сосиедад и Атлетик Билбао. Валенсия пък събра 28 точки и поне временно се изкачи на осма позиция.

Началото на сблъсъка с нищо не предвещаваше, че каталунците ще изпитат подобни вълнения пред собствена публика. Още в 7' резултатът бе открит в полза на „лос кулес“, а точен за 1:0 бе Алексис Санчес. Лео Меси опита да центрира успоредна на голлинията, а след малък рикошет топката попадна в Алексис. Чилиецът може би опита да центрира, успявайки по атрактивен начин да прехвърли Диего Алвеш.

4062294

В 21' Алексис като по чудо не отбеляза втория си гол в мача. „Деветката“ стреля с глава от изключително близка дистанция, но този път Диего Алвеш демонстрира котешки рефлекс и изби с една ръка.

Минута преди почивката „Камп Ноу“ замлъкна, защото футболистите на Хуан Антонио Пици успяха и да възстановят равенството. Дани Парехо пусна към Стефан Фегули, който от своя страна му върна топката на прекрасна позиция. Останал пред напълно опразнената врата на Валенсия, Парехо без проблеми отбеляза за 1:1.

Второто полувреме за Барселона стартира така, както завърши и първото – кошмарно. Пако Алкасер центрира към Пабло Пиати в наказателното поле на домакините, а аржентинецът с глава прехвърли лошо пласирания Виктор Валдес за 1:2.

Почти веднага след това резултатът бе изравнен, след като в полза на Барселона бе отсъдена крайно спорна дузпа. Топката срещна рамото на Рикардо Коща, но реферът на двубоя прецени, че бранителят е играл с ръка. Зад топката застана Лионел Меси, който безпощадно запрати кълбото под напречната греда за 2:2. За Бълхата това бе и първи гол в Примера от месец септември насам.

4062291

Скоро обаче отново стана ясно, че днес не е денят на Барселона. Само пет минути по-късно Валенсия отново излезе напред в резултата, а отбраната на каталунците отново действа трагично. И този път Стефан Фегули блесна с асистенция, поднасяйки топката на крака на Пако Алкасер. Последният стреля с десния крак и прониза Виктор Валдес за 2:3.

До края на срещата Барселона така и не успя да подреди играта си, като не помогна и влизането в игра на Андрес Иниеста и Кристиян Тейо. Каталунците дори останаха и с човек по-малко на терена, след като Жорди Алба получи втори жълт картон дванадесет минути преди края.

Най-добрата ситуация за домакините се разигра в даденото от съдията продължение, когато сантиметри разделиха Лионел Меси от попадение. Аржентинецът разигра с Дани Алвеш и се озова очи в очи с вратаря на „лос че“, но с десния крак прати кълбото покрай страничната греда.


Barcelona 2-3 Valencia (All Goals) 01...by ourmatch