Играчи и фенове на Сантандер бойкотираха мач за Купата

снимка: marca.com

Футболистите на Расинг Сантандер изпълниха заканата си към клубното ръководство и отказаха да играят в домакинския си мач с Реал Сосиедад от четвъртфиналите в турнира за Купата на Краля.

Така баските се класираха напред след победата с 3:1 в първия мач, а на полуфиналите ще се изправят срещу Барселона. Другият финалист пък ще бъде излъчен в мадридското дерби между Атлетико и Реал.

Но да се върнем към несъстоялия се мач на "Ел Сардинеро" в Сантандер. Някога елитния местен клуб в момента играе в трета испанска дивизия и е изпаднал в изключително тежко финансово положение.

Играчите не са вземали заплати вече няколко месеца и предварително бяха обявили, че ще бойкотират двубоя с Реал Сосиедад в знак на протест към ръководството.

Футболистите настояват президента Анхел Лавин да подаде оставка, защото според тях той е главният виновник за кризата в клуба.

Те излязоха на терена, но след първия съдийски сигнал не мръднаха от местата си, а колегите им от Сосиедад започнаха да си подават топката. Главният съдия изчака 40 секунди, след което прекрати мача.

Протестът на играчите бе подкрепен от феновете на клуба, които ги изпратиха с аплодисменти: