Хеттрик на Тейо изстреля Барса на 1/2-финал

галерия:

снимка: БТА/AP

Барселона почти си гарантира участие на 1/2-финалите за Купата на Краля, след като тази вечер каталунците постигнаха разгромна победа с 4:1 при гостуването на Леванте.

Така "лос кулес" си отмъстиха за равенството 0:0, което Леванте извоюва в среща от Примера Дивисион през уикенда. Реваншът на "Камп Ноу" се очертава напълно протоколен, а в следващата фаза Барселона ще играе срещу победителя от сблъсъка Реал Сосиедад - Расинг Сантандер.

Първи хеттрик с екипа на Барселона реализира Кристиян Тейо, като и трите асистенции в случая бяха дело на Лионел Меси. Домакините си отбелязаха и куриозен автогол, докато Набил Ел Жар бе точен за Леванте през първата част.

Херардо Мартино не се посвени да постави Лионел Меси сред титулярите на Барселона, докато Педро Родригес и Кристиян Тейо помагаха на аржентинеца в предни позиции. Алекс Сонг стартира като дефанзивен халф, а Шави и Серхи Роберто допълниха средната линия на гостите. Адриано, Карлес Пуйол, Марк Бартра и Дани Алвеш оперираха в защита пред Хосе Пинто.

Хоакин Капарос заложи на Давид Барал, Набил Ел Жар и Шуметра в предни позиции, докато Серхио Пинто, Ел Адуа и Камараса действаха в средната линия.

Сблъсъкът във Валенсия стартира с интересни ситуации и пред двете врати, които обаче не доведоха до попадение. Още в 3' Давид Барал изведе Шуметра, но той не се възползва от добрата си възможност да застраши Пинто.

Само две минути по-късно Барселона нацели гредата зад Хименес. Педро смени посоката и стреля с левия крак, но сантиметри го разделиха от целта.

4059824

В 23' Лионел Меси припомни, че е на терена, извеждайки Адриано на добра позиция. Бразилецът обаче опита да прехвърли Хименес, а опитът му се оказа крайно неуспешен.

Постепенно се стигна и до 30', когато Леванте изненадващо откри резултата. Точен за 1:0 бе Набил Ел Жар, а главен виновник за попадението бе капитанът на гостите Карлес Пуйол. Ветеранът се опита да изчисти едно центриране в наказателното поле, но вместо това асистира на мароканеца, който простреля Пинто за 1:0.

4059823

През второто полувреме Барселона повиши оборотите, което и логично доведе до убедителен успех за каталунците. Между 53' и 60' „лос кулес“ на два пъти наказаха своя съперник, осъществявайки и пълен обрат в срещата.

Осем минути след почивката се стигна до изключително куриозен автогол, който възстанови равенството във Валенсия. Кристиян Тейо напредна отляво и центрира, а Лукас Винтра изчисти топката в тялото на капитана Хуанфран, преди тя да влети в мрежата за 1:1.

4059821

Седем минути по-късно се стигна и до пълен обрат, а първото си попадение в мача реализира Кристиян Тейо. Крилото бе изведен от Лео Меси и прати топката зад Хименес за 1:2.

Между 81' и 86' комбинацията Меси – Тейо отново проработи, а младият нападател на гостите оформи своя хеттрик. И в двата случая Тейо оползотвори асистенции на Лионел Меси, записвайки първия си хеттрик с екипа на Барселона.

Някъде по същото време Лео Меси направи опит да оползотвори добрата си игра и с попадение, но силен удар на Бълхата премина над напречната греда на вратата.


Levante vs Barcelona (1-4) All Goals...by AllGooals