Реал Мадрид спука гума в Памплона

галерия:

снимка: БТА/AP

Реал Мадрид допусна грешна стъпка в борбата за титлата в Примера Дивисион, след като днес "кралския клуб" стигна единствено до равенство 2:2 при визитата на Осасуна в мач от 16-ия кръг.

Домакините дръпнаха с 2:0 още през първата част, а малко преди почивката Серхио Рамос бе изгонен от игра за неспортсменско посягане с лакът. Иско все пак върна надеждите на Реал секунди преди края на първото полувреме, а Пепе изравни десет минути преди края. Памплонци също доиграха мача с човек по-малко, но и това не помогна на Реал да стигне до трите точки.

Така Реал Мадрид събра актив от 38 точки, но "белите" рискуват да изостанат на 5 пункта зад лидерите Барселона и Атлетико, които имат по 40 и мач по-малко. Барса посреща Виляреал, а Атлетико е домакин на Валенсия. Осасуна пък "открадна" точка от Реал Мадрид, след като преди няколко кръга вече стори това и срещу Барселона. Памплонци са 16-и с 14 точки.

Триото Бейл – Бензема – Роналдо отново стартира в атаката на Реал Мадрид, докато Иско действаше в близост до тризъбеца. Шаби Алонсо и Лука Модрич стартираха в полузащита, а карето Карвахал – Рамос – Пепе – Марсело оперираше в отбрана пред Диего Лопес.

Наставникът на памплонци Хави Грасия разчиташе на Ориол Риера в ролята на острие, докато Арментерос, Роберто Торес и Кехудо атакуваха от втора позиция.

Реал Мадрид стартира активно срещата, като воденият от Анчелоти отбор действаше по-устремено в предни позици. На два пъти Кристиано Роналдо внесе смут в отбраната на Осасуна, докато домакините претендираха за игра с ръка на Шаби Алонсо и неотсъдена дузпа в тяхна полза.

В 10' Кристиано Роналдо направи рядък пропуск пред противниковата врата. Португалецът бе изведен на добра позиция от Иско, но прати топката покрай гредата. В 13' шанс се отвори и пред памплонци, но Роберто Торес не успя да отбележи срещу Диего Лопес.

Постепенно се стигна до 16', когато Осасуна изненадващо откри резултата на „Ел Садар“. Марк Бертран центрира в наказателното поле на Реал, където Ориел Риера се промъкна между Пепе и Карвахал и с глава прониза Диего Лопес за 1:0. Две минути по-късно мадридчани също поискаха дузпа, но такава не бе отсъдена срещу Лука Модрич.

В 23' Кристиано Роналдо отново не успя да вкара, а в 39' Осасуна прати гостите в нокдаун. Диего Лопес спаси удар с глава на Дамиа след изпълнение на корнер, но при добавката Ориел Риера не сбърка и вкара за 2:0.

Минута преди почивката ситуацията на „кралския клуб“ съвсем се утежни. Капитанът на гостите Серхио Рамос цапна с лакът Роберто Торес, което и означаваше втори жълт картон за централния бранител. Малко след това „белите“ все пак върнаха шансовете си, след като Иско се разписа с хубав изстрел от средна дистанция.

През втората част на „Ел Садар“ продължи да бъде интересно, а трибуните станаха свидетели на интензивна и двуостра игра.

В 55' Карло Анчелоти извади Гарет Бейл от игра и гласува доверие на Анхел Ди Мария, докато Шаби Алонсо помагаше на Пепе в отбрана. В 57' нов удар на Роналдо излезе в аут, а минути по-късно Осасуна осъществи няколко опасни атаки в половината на мадридчани.

Домакините пропуснаха да решат всичко в 70', когато Роберто Торес направи непростим пропуск. Халфът бе изведен очи в очи с Диего Лопес, но не успя да преодолее стража, който спаси.

В 79' се стигна до нов ключов момент в сблъсъка. Франсиско Силва влезе опасно в краката на Роналдо и получи втори жълт картон, а секунди по-късно Пепе засече центриране на Иско и с глава възстанови равенството – 2:2.

До края на срещата „лос меренгес“ дадоха всичко от себе си, за да стигнат до трите точки, но отбраната на Осасуна издържа на натиска и памплонци се зарадваха на точка.