Барса не спира да вкарва и без Меси

снимка: БТА/AP

Барселона не позволи на паузата в първенствата да отнеме от концентрацията на отбора, след като шампионите надиграха с 4:0 Гранада на “Камп Ноу“ и продължават без загупа през сезона.

Първите два гола паднаха от дузпи, като Иниеста и Фабрегас бяха точни през първата част. Голът на Сеск се оказа №2500 в Примера дивисион за своя отбор в историята.

През втората част Итура получи червен картон, а това доведе и до нов гол, дело на Алексис 19 минути преди края. В 90' и Педро се разписа за крайното и убедително 4:0.

В същото време Гранада се превърна в 20-ия испански отбор, който получава повече от 100 гола във вратата си от каталунците. Благодарение на трите точки днес Барселона вече има 40 точки след 13 победи и само 1 равен – 6 точки повече от втория Атлетико.

Гранада пък записа най-тежката си загуба като гост и остава на 10-о място със 17 точки. Преди срещата пък Меси представи третата си Златна обувка. Той обаче не взе участие в мача заради контузия.

От първата минута мачът влезе в обичайното за “Камп Ноу“ темпо, като Барселона окупира половината на своя гол и зареди положения пред вратата. Първата сериозна опасност дойде в 12', когато Алексис стреля опасно, но Роберто успя да парира.

6 минути по-късно домакините получиха шанс да изпълни дузпа, за която гостите имаха големи претенции. Защитник на Гранада се опита да отнеме топката от Фабрегас, който се строполи в пеналта и съдията отсъди дузпа. Иниеста бе безкомпромисен и се разписа за 1:0.

В 23' Гранада можеше да изравни, след като Пити стреля мощно, Пинто не успя да се намеси, но за негово щастие топката разтресе гредата. Последваха още шансове за Барса и нов отличен пас към Алексис, но чилиецът се отчете с типичен пропуск.

Все пак в 40' срещата беше решена – Иниеста беше повален от Рико в наказателното поле, а Фабрегас изпълни точно за 2:0. Това беше и гол №2500 за Барселона в Примера дивисион – 2:0 на почивката.

Втората част почна силно за Брахими, който създаде суматоха в полето на каталунците, но Ел Араби изпусна най-добрата възможност, след като негов удар излезе в аут. В 66' пък мачът съвсем изгуби своята интрига, след като Итура извърши поредния си груб фаул и получи втори жълт и червен картон.

Това даде шанс на Барселона да вкара още, като в 71' поредната отлична комбинация между Неймар и Алексис най-накрая завърши с гол на чилиеца, който вкара 8-ия си гол за сезона. Бразилският маг пък вече има 9 асистенции в новия си клуб. В последната минута Педро отбеляза за 4:0.