Робен иска титла в Шампионска лига

снимка: БТА/AP

Звездата на Холандия и Байерн Мюнхен Ариен Робен разкри желанието си да спечели още една титла от Шампионска лига преди да приключи спортната си кариера. След като баварците вдигнаха трофея през сезон 2012-2013, миналата година те стигнаха до полуфинал, където бяха отстранени от Реал Мадрид.

Байерн бяха посочвани от редица специалисти за първия отбор, който ще спечели купата 2 години подред в новия формат на турнира, но разгрома от Реал с общ резултат 5:0 попари страстите.

Поражението на полуфинала се отрази зле на футболистите, но в момента Робен е напълно готов и вярва, че ще сбъдне мечтата си.

„Искам да започва новия сезон и да постигна много неща. Целта ми е да спечеля Шампионска лига отново. Това се превърна и в моя мечта. Надявам се да съм във форма като през изминалия сезон. Мога да го направя ако остана здрав и в кондиция. Може би дори ще подобря представянето си в някои области“, сподели холандецът пред Kicker.

Робен остана и позитивно настроен за завръщането на съотборника му Холгер Бадщубер, който страдаше от дълга контузия и бе извън терените от декември 2012.

„Много се радвам за Холгер. Той го заслужава. Обичам да играем заедно на терена, той е страхотен човек и истински приятел“, завърши звездата.