Марко Ройс отказа нов договор с Борусия (Д)

снимка: БТА/AP

Крилото на Борусия Дортмунд Марко Ройс отказа да поднови договора си с настоящия си клуб, съобщава Bild. Това веднага привлече вниманието на редица европейски грандове начело с Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Байерн Мюнхен и Барселона.

Националът на Германия бе свързван с трансфер в редица клубове от Европа по-рано през сезона. С отказването да преподпише договора си с „жълто-черните“ Ройс определено привлече интереса на големи отбори.

25-годишният германец има откупуваща клауза за близо 35 милиона евро, която става активна следващото лято. Сегашният договор на Ройс е до 2017 година. Според Bild, германецът е решен да продължи кариерата си в топ отбор от стария континент.

Крилото на Германия пропусна голяма част от Мондиал 2014 поради контузия в областта на глезена. Към момента той се възстановява в нормата и се очаква да бъде напълно готов в началото на септември. Въпреки това интереса към него от страна на Манчестър Юнайтед е огромен.

Талантът е търсен и от Барселона, Байерн Мюнхен и Ливърпул. От Ливърпул дори са обмисляли да отправят оферта миналата седмица, съобщи Metro. С напускането на звездата на тима Луис Суарес мениджърът Брендън Роджърс прави множество усилия да подсили отбора си.