Румениге: Никога няма да уволним Гуардиола

снимка: БТА/AP

Президентът на Байерн (Мюнхен) - Карл-Хайнц Румениге, увери, че клубът няма намерение да се разделя със старши треньора на отбора Хосеп Гуардиола и той може да бъде спокоен за поста си.

Контрактът на Гуардиола с баварците е до 2016 година и Румениге бе категоричен, че няма никакъв шанс специалистът да напусне преди това.

"Байерн никога няма да уволни Гуардиола. Запишете си го някъде. Той ще остане при нас минимум до края на настоящия си договор през 2016 година", категоричен бе Руменигев интервю за вестник "Велт ам Зонтаг".

Той бе провокиран да отговори на този въпрос, защото журналистът, който го интервюира му припомни, че Байерн има навика  уволнява треньорите си след разочароващи сезони, последвали предишните две световни първенства.

Всъщност първата година на Гуардиола в Бундеслигата не беше толкова лоша, тъй като той стана шампион по безапелационен начин, а спечели и Купата на Германия. Единственият провал бе в Шампионската лига, но това му докара доста критики.

Румениге заяви, че е оптимист и за новия сезон.

 

"Оставихме две перфектни години зад нас, в които завоювахме осем трофея, а върхът на всичко беше триумфът на националите в Бразилия. Подобрихме толкова много рекорди и сега сме още по-добри", заключи президентът на Байерн (Мюнхен).