Ще изпадне ли Хамбургер от Бундеслигата за първи път?

снимка: БТА/AP

Волфсбург се наложи с 3:1 на Хамбургер и засили опасенията на феновете на отбора от северния град, че може да се стигне до първо изпадане в историята на клуба.

Хамбургер е единственият клуб в Германия, който е играл в елита на страната от формирането на Бундеслигата през 1963-а година, но в момента е на 16-о място от 18 състава.

Тази позиция праща на бараж срещу 3-ия от втора дивизия, но те може и да се сринат още надолу, ако в неделя Нюрнберг се наложи над Байер (Леверкузен). Иван Перишич откри резултата за гостите още във 2-ата минута след пас на Луис Густаво през центъра на отбраната на домакините. Кевин де Брюин удвои аванса на вълците в 42-ата минута след подаване на хърватския ветеран Ивица Олич.

Самият Олич пък оформи разгрома четири минути след началото на второто полувреме след асистенция на бразилеца Налдо. Домакините намалиха в 58-ата минута чрез Иво Иличевич, но това беше всичко в техния актив.

Вратарят им Рене Адлер на два пъти направи чудесни спасявания, за да предотврати четвърти гол. Луис Густаво пък на два пъти уцели гредите- веднъж странична и веднъж горна, а в 90-ата минута получи втори жълт картон и напусна малко по-рано терена.

"Ние просто не бяхме на терена днес. Опитахме се да предложим битка, но не се получи", оправда се полузащитникът на домакините Хакан Джалханоглу, цитиран от БТА.

С победата Волфсбург се придвижи на 4-о място в класирането с 53 точки, две пред Леверкузен и на 5 от 3-ия Шалке. Домакините имат 27 и едва една победа в последните си пет мача.