И тази година Борусия (Д) ще играе финал

галерия:

снимка: БТА/AP

Борусия (Дортмунд) е първият финалист в турнира за Купата на Германия, след като в дербито от полуфиналите срещу Волфсбург надигра „вълците“ с 2:0 пред препълнения „Сигнал Идуна Парк“.

Силната поредица от мачове на тима продължи, а Мъхитарян съвсем се реабилитира за пропуска си срещу Реал Мадрид, след като още в 13' откри резултата, а Левандовски увеличи аванса на своите 2 минути преди почивката.

Това е втори пореден гол на поляка срещу Волфсбург, като той се разписа и преди няколко седмици срещу същия съперник. Ройс пък се отчете с асистенции и за двете попадения в мача, вдигайки още евентуалната си трансферна цена.

4080180

За Волфсбург главната цел остава място в топ 4, докато по всяка вероятност Борусия Дортмунд ще завърши на второ място в шампионата. Утре пък ще стане ясен съперника на „жълто-черните“, които ще играят във финала срещу победителя от мача Байерн Мюнхен – Кайзерслаутерн.

Първото полувреме мина под привидната диктовка на Волфсбург, който атакуваше масирано в търсене на победата, но гостите бяха изненадани сериозно от Дормтмунд, който нанесе два тежки удара още до почивката.

4080182

След няколко пропуска в 13' Мъхитарян блесна с индивидуалните си умения – той проби през центъра след подаване на Ройс и прати изключително прецизен удар, който мина между Ноч и Густаво, а вратарят на гостите нямаше какво да направи – 1:0 за домакините.

Последваха минути, в които Волфсбург отправи няколко хубави удара, а най-добрите положения бяха пропилени от Перишич и Кевин Де Брюин. Но в края на полувремето „жълто-черните“ удариха съперника още един път.

4080181

В 43' Ройс намери отлично Левандовски в наказателното поле, а полякът се пребори със защитник и с категоричен изстрел препарира вратаря на гостите за втори път в срещата – 2:0. През втората част положенията и темпото спаднаха, а Борусия умело удържа аванса си от два гола, класирайки се за финала в турнира.

Второто попадение в мача пък се оказа гол №100 за Робърт Левандовски с екипа на Борусия Дортмунд.