Гюндоган взе решение за бъдещето си

снимка: БТА/AP

Едно от най-популярните имена на трансферния пазар през последните месеци Илкай Гюндоган взе решение относно своето бъдеще.

Немският национал преподписа контракта си с Борусия (Дортмунд), като новото споразумение изтича през лятото на 2016 година. Интересно е, че договорът е удължен само с една година.

Според немските медии, играчът е получил сериозно повишение на заплатата си, но главната причина за подновяване на договора е клаузата за разтрогване, която е била много ниска при предишния контракт на Гюндоган.

Гюндоган е в полезрението на Барселона, Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед и редица други европейски колоси, но самият играч не бърза да напуска "Сигнал Идуна Парк", особено след сезона, който изкара.

Sporta.bg припомня, че в още преди началото на сезона беше открита контузия в гърба на играча, която се очакваше да го държи извън игра само няколко седмици.

В крайна сметка обаче той няма да изиграе нито една минута до края на сезона заради дискова херния, като има само 3 мача и 1 гол за своя тим през настоящата кампания.