Ники Михайлов: Мерсин е крачка напред

снимка: Guliver/Getty Images

Българският национален вратар Николай Михайлов даде подробности за трансфера си в Мерсин. Играчът подписа вчера договор за 2 години с елитния турски отбор. "Преговарях с три турски клуба, но от Мерсин бяха най-настоятелни, показаха най-голяма подкрепа и уважение към мен. Разбрахме се бързо за финансовите параметри. Подписах за две години", каза Николай Михайлов.

Той разтрогна договора си с Верона по взаимно съгласие, след като така и не получи шанс за изява в италианския отбор. Българският страж записа само един официален мач за купата на Италия през декември миналата година, а през пролетта въобще не влизаше в групата за мачовете на Верона.

"Когато напуснах Твенте миналото лято, имах две опции - Верона и Хетафе. За мен беше мечта от малък да играя в Италия. Очаквах да бъда първи вратар, но във Верона ме искаха за резерва, което нажежи обстановката. Скарах се и с треньора, после се контузих. Подведоха ме от Верона, въобще нямах шанс да се боря за титулярно място.

В Мерсин ми дадоха дума, че ще бъда първи вратар", каза Михайлов. 26-годишният страж е имал оферта от английския Фулъм, както и от клубове от Швейцария и Израел. "Имах оферта от Фулъм, но докато се разберем с Верона за разтрогване на договора, Фулъм си намериха друг вратар. Мерсин направиха много добра оферта, това е крачка напред, в сравнение с това, което беше миналия сезон и положението ми във Верона", каза Михайлов. Вратарят се надява с намирането на нов отбор да си върне и мястото в националния отбор.

"С Любо Пенев поддържам перфектни отношения. Знам, че като започна да играя, ще бъда на разположение на треньора. Досега не играех с клубния си отбор и е ясно, че няма как да играя за националния отбор. Мерсин ще се бори в топ 10 през този сезон. Ръководството хвърля доста пари, има бразилски футболисти, сърби, млади таланти", каза Михайлов. За вратаря не е имало опция да се завърне в родния Левски.

"Не ми е минавало през главата да се връщам в България. Не искам да обиждам българското първенство и Левски, но всеки вижда каква е ситуацията. Футболът се случва с пари и правилна организация. В момента в Левски няма нито едно от двете", каза още Николай Михайлов, цитиран от БТА.