Ливърпул впечатли с голям бой над Борусия (Дортмунд)

снимка: liverpoolfc.com

Отборът на Ливърпул загря за началото на новия сезон в английската Висша лига с впечатляваща победа над германския гранд Борусия (Дортмунд).

"Червените" разгромиха с 4:0 немците в приятелска среща, играна на клубната арена на мърсисайдци - "Анфийлд" и сериозно разклатиха самочувствието на Борусия преди мача им за Суперкупата на Германия с Байерн Мюнхен, който е след броени дни.

Възпитаниците на Брендън Роджърс бяха по-добрият отбор по време на целия мач и зарадваха с победа за престиж препълнените трибуни на "Анфийлд".

Неофициален дебют за Ливърпул направиха новите попълнения Деян Ловрен и Хавиер Манкийо.

Домакините решиха изхода от двубоя след два бързи гола в началото на двубоя. Даниел Стъридж откри резултата още в 10', възползвайки се от асистенция на Филипе Коутиньо.

Само четири минути по-късно (14') мърсисайдци вече водеха с 2:0, след като Ловрен ознаменува дебюта си за Ливърпул с гол.

След почивката паднаха още два гола във вратата на германците. Малко след подновяването на играта (49') Рахийм Стърлинг намери Коутиньо в наказателното поле и той, от малък ъгъл, упя да прокара топката в мрежата, правейки преднината на Ливърпул класическа.

Крайното 4:0 бе оформено с удар отблизо от Джордан Хендерсън в 61'.