Лампард се връща за полусезон в Премиършип?

снимка: БТА/AP

Легендата на Челси Франк Лампард може да се завърне за един полусезон в Премиършип, въпреки че подписа договор с Ню Йорк Сити, превръщайки се във втория играч на новосформирания отбор от Мейджър Лийг Сокър.

Както е известно, клубът се държи от "Сити футбол груп", чиито собственици са тези на Манчестър Сити, и английският халф може да се озове под наем в шампионите на Англия до началото на сезона в МЛС, който е през март.

Причината за това се крие най-вече в квотата за английски играчи, която "гражданите" трябва да покрият в Шампионска лига. Както е известно, отборът получи няколко рестрикции от УЕФА заради неспазване на финансовия феърплей, а една от тях е увеличаване броя на английските играчи в най-комерсиалния клубен турнир.

Феновете на Челси веднага почнаха кампания с молба към Лампард да стопира евентуален трансфер, за който слух се появи, след като английски букмейкъри спряха залозите за трансфер на Лампард в Сити.

Другата звезда на Ню Йорк Сити - Давид Вия, също беше пратен в дъщерен клуб на "Сити", като това е Мелбърн. И той ще остане там до началото на сезона в Мейджър Лийг Сокър.