Торес остава, отсече Моуриньо

снимка: БТА/AP

Испанският национал Фернандо Торес ще остане със сигурност в Челси и през следващия сезон, потвърди мениджърът на „сините“ Жозе Моуриньо. Нападателят бе свързван с преминаване в Атлетико (Мадрид), както и с вариант да бъде използван за изчистване на завишената бройка чуждестранни футболисти (18) над 21 години.

„Трима нападатели е изключително важен брой за един състав и ние имаме точно трима. Фернандо не се продава“, заяви Специалния, цитиран от ESPN. След раздялата на „сините“ със Самуел Ето'о (все още без отбор), Демба Ба (Бешикташ) и Ромелу Лукаку (Евертън), Челси остава с Диего Коста, Фернандо Торес и Дидие Дрогба.

„Пак повтарям, че клубът заслужава само моите благодарности и похвали за бързото осъществяване на трансферите на Филипе, Фабрегас и Диего. Много съм доволен от състава, с който разполагам“, заяви Моуриньо.

Челси разполага с 18 чужденци над 21-годишна възраст, а правилникът на Висшата лига позволява присъствието на максимум 17. Франсеск Фабрегас се води „домашен продукт“, защото е изкарал 8 години в Арсенал, но при положение, че Торес остава в състава, Моуриньо ще трябва да се раздели с някой от по-опитните си чужденци.

Фаворит за продажба е Петър Чех, чието титулярно място е под сериозен въпрос със завръщането на Давид де Хеа.