Челси може да се наложи да продаде Чех

снимка: БТА/AP

Петър Чех може да напусне Челси през летния трансферен прозорец заради привличането на Дидие Дрогба, съобщават английските медии. Нападателят от Кот д'Ивоар се завърна на „Стамфорд Бридж“ и с това бройката на чужденците над 21 години в състава на „сините“ набъбна на 18, а по регламент на Висшата лига всеки елитен отбор има право на 17.

Така Daily Mailпрогнозира, че именно Петър Чех ще бъде въпросният „излишен“ чужденец в Челси, като и без това титулярното му място е сериозно застрашено с присъединяването към състава на белгийския национал Тибо Куртоа.

Другият нарочен за гонене от лондонския клуб е Фернандо Торес, но за него засега не се намират купувачи. Sporta.bg припомня, че белгийският голмайстор Ромелу Лукаку е на прага на трансфер за 30 милиона в Евертън и мениджърът на Челси Жозе Моуриньо може да предпочете да остави Торес в състава си, за да има още една алтернатива (освен Демба Ба) на новопривлечения Диего Коста.

„Виждате, че чужденците ни са в повече, не може всичките да останат, това означава, че един ще трябва да напусне“, заяви Моуриньо, цитиран от ESPN и уточнява, че евентуалната продажба на Лукаку няма да реши проблемите на Челси, защото той все още е под 21-годишна възраст.

Закупеният от Барселона Франсеск Фабрегас пък не се брои за чужденец според изискванията на Висшата лига, защото е изкарал 8 години в Арсенал.