Челси пак ще пласира Лукаку в Евертън

снимка: БТА/AP

Нападателят на националния отбор на Белгия Ромелу Лукаку отново няма да се радва на доверието на мениджъра на Челси Жозе Моуриньо през сезона в английската Висша лига, въпреки че се представи повече от прилично на Световното първенство 2014 в Бразилия.

Лукаку изигра четири мача за „червените дяволи“ на Мондиал 2014 и реализира изключително ценния гол в 105-ата минута за победата с 2:1 след продължения над САЩ на осминафиналите.

Въпреки това Моуриньо е дал да се разбере, че няма да разчита на нападателя и през предстоящата кампания, независимо и от 15-те му попадения в 31 шампионатни мача за Евертън миналия сезон.

Агентът на Лукаку постоянно получава обаждания от редица амбициозни европейски отбори, сред които и Реал Мадрид, ако може да се вярва на вестник „Съндей Експрес“. В крайна сметка далеч по-авторитетни медии от Италия и Англия посочват, че Евертън е на прага на финализиране на покупката на нападателя за 30 милиона евро.

Според информацията на известния (и надежден като източник) италиански журналист Джанлука ди Марцио, Лукаку е поискал гаранции от Моуриньо, че ще бъде титуляр през следващия сезон. При наличието на нападатели в Челси като Диего Коста, Дидие Дрогба и Фернандо Торес обача, португалският специалист категорично е отказал да изпълни желанието на белгиеца и му е посочил вратата.

Мениджърът на Евертън Роберто Мартинес също потвърди, че 30-милионната сделка за Лукаку е почти сключена и се очаква официално да бъде обявена в близките няколко дни.