Манчестър Сити отнесе Милан в САЩ

снимка: БТА/AP

Отборът на Манчестър Сити нанесе съкрушителна загуба на италианския гранд Милан в приятелска среща, част от лятната подготовка на двата тима.

“Гражданите” разгромиха “росонерите” с 5:1 в контрола, играна в Питсбърг (САЩ), която бе част от турнира Интернешънъл Чемпиънс Къп.  

Шампионът на Англия реши изхода на двубоя за по-малко от половин част, след като отбеляза четири безответни гола до 26-ата минута на мача.

Стеван Йоветич откри след 11 минути игра, след като бе изведен очи в очи с Агаци и не сбърка за 1:0. Две минути по-късно (13’) Скот Синклер удвои след груба грешка в защита на Адил Рами.

Резултатът стана класически в 23-ата минута, когато точен бе Хесус Навас, който разстреля вратаря на Милан с неспасяемо воле.

Малко по-късно (26’) “гражданите” вече водеха с 4:0 след попадение на Келечи Иеначо, който се разписа с изстрел от границата на наказателното поле.

Милан върна един гол чрез Съли Мунтари в 41-ата минута. Ганаецът отбеляза почетното попадение за “росонерите” отблизо, след като Алекс му свали топката с глава след центриране от корнер.

Крайното 5:1 бе оформено от Стеван Йоветич в 58-ата минута. Черногорският национал отбеляза втория си гол в мача, след като получи топката в наказателното поле, финтира бранител на Милан и с безпощаден удар прати топката за пети път в мрежата на италианците.