Юнайтед и Барселона в поредна битка за защитник

снимка: БТА/AP

Манчестър Юнайтед и Барселона скоро не са играли на футболния терен един срещу друг, но на трансферния пазар се борят за едни и същи футболисти, свидетелства в днешното си издание "Мундо депортиво".

След като отборите вече кръстосаха шпаги за Матс Хумелс и Хуан Куадрадо, сега се очаква двата тима да наддават за Томас Вермален, който през миналия сезон загуби титулярното си място в Арсенал.

Белгийският национал е втори избор и за Луис Ван Гаал, и за Луис Енрике, но по всяка вероятност и двата клуба ще ударят на камък в опитите си да вземат Хумелс от Борусия (Дортмунд).

Цената на Вермален е 12 милиона паунда според медиите на Острова, като вече няколко седмици "червените дяволи" водят преговори с Арсенал за защитника. По последна информация, 20-кратните шампиони на Англия са предложили размяна Крис Смолин или Фил Джоунс за Вермален.

От своя страна, ръководството на Барселона пази добри отношения с Арсенал, а освен това Андони Субисарета е готов да харчи още пари, след като вече използва 140 милиона евро за новите лица на "Камп Ноу" Суарес, Ракитич и Матийо.

Спортният директор на отбора се опитва да привлече още един централен бранител, като първите две цели на тима са Маркиньос и Хумелс, но трансфер на Вермален е по-вероятен на този етап. В Барселона са приготвили около 12 милиона евро за капитана на лондончани.