Официално: Франк Лампард ще играе за Ню Йорк Сити

снимка: nycfc.com

Ръководството на Ню Йорк Сити направи втори силен трансферен удар преди историческото си първо участие в Мейджър лийг сокър, след като днес своя договор подписа Франк Лампард.

Легендата на Челси напусна отбора с края на миналия сезон, след като не му беше предложен нов контракт и от март 2015 година той ще носи фланелката на "гражданите", които са дъщерен клуб на Манчестър Сити.

Заплатата на вече бившия английски национал ще бъде 90 хиляди паунда на седмица, като днес той подписа договор за 2 години с новосъздадения клуб, превръщайки се във втория играч на тима след Давид Вия.

"Наистина съм много развълнуван, че подписах договор с Ню Йорк Сити и ще помогна за изграждането на нещо специално в една от най-големите спортни столици в света. За мен е привилегия да мога, да помогна да пишем история, тук, в Ню Йорк. Просто нямам търпение да започна да играя за отбора", коментира по време на представянето си Лампард.

Английският халф напуска Челси след 648 мача, в които стана голмайстор на тима със своите 211 гола. Той беше част от лондончани през последните 13 години и спечели цели 13 трофея, включително и този в Шампионска лига.

"Наистина съм много развълнуван, че подписах договор с Ню Йорк Сити и ще помогна за изграждането на нещо специално в една от най-големите спортни столици в света", коментира Лампард.

"За мен е привилегия да мога, да помогна да пишем история, тук, в Ню Йорк. Просто нямам търпение да започна да играя за отбора",

Прочети още на: http://www.gol.bg/chelsea/2014-07-24/ofitsialno-lampard-podsili-nyu-york-siti