Ван Гаал: От Юнайтед трябва да се съобразяват с мен

снимка: БТА/AP

Треньорът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал заяви пред журналисти, че е изключително недоволен от програмата на турнето на отбора из САЩ. Холандецът разкритикува планираните разстояния, както и множеството задължения на футболистите, свързани със спонсорски събития.

Разстоянието, което „червените дяволи“ ще изминат между контролите си в Щатите, може да достигне 21 хиляди километра. Мачовете на английския клуб от приятелския турнир, в който Юнайтед участват, са в градовете Лос Анджелис, Денвър, Вашингтон и Детройт, а при първо място в групата си „дяволите“ ще пътуват и до Маями.

„Да, тези неща пречат на подготовката на отбора. Когато играчите имат много комерсиални задължения и трябва да изминават големи разстояния, се натрупва умора, която не влияе добре на футболистите.

От Манчестър Юнайтед трябва да се съобразяват с моите правила за добра подготовка. Аз съм шефът тук и аз знам как да изкарам най-доброто от тези играчи,“ каза холандецът на пресконференцията преди първия мач на отбора в САЩ.