Роджърс: Ливърпул е по-голям от Суарес

снимка: БТА/AP

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс е на мнение, че Луис Суарес eдал всичко от себе си с фланелката на Ливърпул, но клубът е по-голям от всеки един футболист и трябва бързо да преодолее отсъствието на уругваеца.

Както е известно, Суарес премина в редиците на Барселона след Световното първенство. Той обаче бе наказан за четири месеца от ФИФА заради изцепката срещу Италия, когато ухапа Джорджо Киелини. Така Суарес няма да играе за "каталунците" до октомври.

"Луис даде всичко от себе си за отбора, но Ливърпул е клуб, който е по-голям от всеки един футболист. Разбира се, имаше и проблеми със Суарес, но те остават в миналото. Той пък ще бъде запомнен като великолепен играч и ние сме тъжни от факта, че него вече го няма", сподели Роджърс.

Суарес вкара 82 гола в 133 мача за Ливърпул, но неговите три години на "Анфилд" бяха помрачени от редица скандали. Най-запомнящите се бяха расисткият с Патрис Евра и захапването срещу Бранислав Иванович.

И в двата случая уругваецът беше наказан сурово от ФА.

Роджърс говори и по темата за застаряващия капитан Стивън Джерард, който прекрати кариерата си след Световното първенство.

"Ливърпул е всичко за Джерард. На Стивън ще му липсва националният тим, но това ще му позволи да бъде в оптимална форма за Ливърпул", слята Брендън Роджърс.